Economie

Începe plata ultimei tranşe din SAPS

bani4Până la finalul lunii decembrie 2014, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va finaliza plata ultimei tranşe a subvenţiei pe suprafaţă.

Până în prezent, s-au plătit către fermieri toate fondurile ca şi avans din plata directă pe suprafaţă, respectiv 69 de euro. În campania SAPS din acest an, la sediul judeţean APIA Teleorman au fost înregistrate 20.383 cereri, pentru o suprafaţă de 437.903 ha şi, în câteva săptămâni, aceştia vor primi şi restul de bani, încă 90 de euro, reprezentând atât contribuţia de la Uniunea Europeană, cât şi contribuţia de la bugetul de stat.

Pentru schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), cuantumul maxim al plăţilor este de 156,89 de euro/hectar.

Pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr, s-a decis acordarea unui sprijin suplimentar, cu o valoare maximă de 379,17 euro/hectar.

De asemenea, cultivatorii de orez vor beneficia de o plată suplimentară de maxim 300 de euro/hectar. Valoarea plăţilor directe se încadrează în pachetele financiare aprobate de Comisia Europeană.

Din 2 decembrie, totodată, a început şi acordarea de subvenţii pentru achiziţionarea de animale de rasă.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa din data de 7 octombrie 2014, Hotărârea de Guvern privind schema de minimis “achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate”, act normativ care urmăreşte ameliorarea valorii genetice a şeptelului de animale din România. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.