Social

Începe înscrierea la grădiniță/ Pentru copiii care frecventează deja grădiniţa cererile de reînscriere se depun până pe 28 mai

Pentru copiii care frecventează deja grădinița şi care vor să o frecventeze şi în următorul an, cererile de reînscriere se depun până pe data de 28 mai, în timp ce, conform procedurilor pentru înscrierea la grădiniţă în anul 2021-2022, înscrierea copiilor nou-veniţi are loc în două etape. Astfel, în prima, care este cuprinsă între 31 mai – 24 iunie, părinţii vor depune cererile de înscriere, iar procedura pe care grădiniţele trebuie să o respecte prevede că se primesc, cu prioritate, toate solicitările pentru grupa mare, indiferent de locurile disponibile. De asemenea, în cea de-a doua etapă de înscrieri a nou-veniţilor, prevăzută pentru 28 iunie – 16 iulie, pot fi înscrişi preşcolarii care nu au intrat la nicio grădiniţă în prima etapă sau nu au participat la această primă etapă.

Ca o noutate, după ce Legea educaţiei naţionale a fost modificată în septembrie 2020 prin Legea 185, anul şcolar 2021-2022 este primul an pentru care Guvernul trebuie să aloce fonduri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de minimum doi ani la grădiniţă, şi nu la creşă. În acest sens, în ultimul interval prevăzut pentru înscrierea la grădiniţă, respectiv în timpul etapei de ajustări ce va avea loc între 2 şi 31 august, vor putea fi înscrişi şi copiii cu vârsta între doi şi trei ani, dacă vor fi locuri disponibile.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

De asemenea, pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare (date privind solicitantul, copilul și opțiunile exprimate) pentru a fi introduse în aplicația specifică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.