Social

Începe a doua sesiune a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Sesiunea a doua a Bacalaureatului începe marţi, 16 august, cu probele orale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea examenului în această sesiune, în total, 986 de candidaţi, însă cea mai mare parte dintre aceştia au susţinut examenul fără succes cel puţin o dată şi vor participa doar la probele orale la care nu au fost prezenţi în sesiunile anterioare sau la cele scrise pe care nu le-au promovat.

Pentru susţinerea primei probe orale, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, s-au înscris 95 de candidaţi, pentru proba de verificare a competenţelor digitale s-au înscris 102 candidaţi, iar pentru proba de verificare a competenţelor ligvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională s-au înscris 99 de candidaţi.

Proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an de 526 de candidaţi. Pentru proba obligatorie a profilului sunt înscrişi 634 de candidaţi, cei mai mulţi urmând să susţină această probă la matematică (549 candidaţi), la istorie fiind înscrişi doar 85 de candidaţi.

Pentru ultima probă scrisă, proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, s-au înscris 561 de candidaţi.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 16 august – 1 septembrie. În zilele de 16 şi 17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 17-19 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 18 şi 19 august evaluarea competenţelor digitale. Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.