Social

Începe campania de vaccinare antigripală

vaccin-Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon începe săptămâna aceasta, conform calendarului stabilit, precizează Ministerul Sănătăţii. Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă de sezon. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu pături. Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igiena personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens. La nivelul judeţului Teleorman, numărul dozelor de vaccin pentru imunizarea populaţiei va fi aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut, peste 60.000 de doze. Acestea vor fi distribuite medicilor de familie, personalului medico sanitar şi în centrele unde sunt copii şi bătrâni instituţionalizaţi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.