Sport

Începe anul sportiv 2014 – CSB Alexandria joacă în sferturile Cupei României

A doua competiţie ca importanţă în baschetul feminin este Cupa României, întrecere la care participă doar echipele înscrise în prima ligă naţională. Competiţia a ajuns înaintea sferturilor de finală, care se dispută înaintea primei runde a returului campionatului regulat, iar între echipele prezente se regăseşte şi CS Baschet Teleorman Alexandria. Echipa alexăndreană va avea ca adversar pe CS Municipal Satu Mare, medaliata cu bronz în sezonul precedent şi una din echipele care au avut o evoluţie foarte spectaculoasă în ultimele două sezoane. Totuşi, gruparea pregătită de Mădălin Piperea are ca obiectiv calificarea pentru turneul final (Final Four) în această competiţie, astfel că în disputele din această săptămână (joi, ora 18.00 şi vineri, ora 12.00), alexăndrencele speră să câştige şi să-şi facă debutul cu dreptul în anul 2014. “Prezenţa în Final Four al Cupei României este unul din obiectivele noastre în acest sezon”, a punctat managerul clubului din Alexandria, Călin Voicu. În ce priveşte lotul de jucătoare pe care mizează antrenorul Mădălin Piperea, acesta cuprinde cele 11 jucătoare senioare – cinci americance şi şase românce, alături de care se găsesc şi cele patru junioare.

În ce priveşte echipa din Satu Mare (care a mai pierdut o dată în acest sezon la Alexandria, 64-56 pentru CSBT), aceasta a motivat decizia disputării ambelor manşe ale sferturilor Cupei României la Alexandria: “Din motive financiare am acceptat să jucăm ambele jocuri în deplasare. Sunt conştient că, în aceste condiţii, echipa adversă are prima şansă, însă nu vom merge cu mâinile ridicate, ne vom juca şansa”, a spus antrenorul Peter Eleş.

Primul joc oficial din 2014 în Teleorman, dintre CS Baschet şi CS Municipal Satu Mare, se va disputa azi, 9 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Alexandria; meciul retur al dublei-manşe din sferturile Cupei României dintre cele două echipe este programat pentru vineri, 10 ianuarie, cu începere de la ora 12.00 (tot la Sala Sporturilor).

 

Programul complet al jocurilor din sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin este următorul:

– (9/10 ianuarie)      CS Baschet Teleorman Alexandria – CS Municipal Satu Mare (se joacă la Alexandria);

– (11/12 ianuarie) Olimpia CSU Braşov – CS Municipal Târgovişte (se joacă la Târgovişte);

– (12/13 ianuarie) ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – BCM Danzio Timişoara (se joacă la Sfântu Gheorghe);

– (11 ianuarie) UVG ICIM Arad – CS Universitatea Alba Iulia (se joacă la Arad); în primul meci, Universitatea Alba Iulia – ICIM Arad 77:72.

B. Pană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.