Social

Începând cu luna aceasta, va fi acordată bursa profesională

Din acest an, elevii din învăţământul profesional vor primi o bursă lunară în valoare de 200 lei. Bursa se va acorda începând cu această lună, când potrivit unei hotărâri a guvernului fiecare elev din învăţământul profesional va primi banii nu doar pentru luna noiembrie, ci pentru întreaga perioadă care s-a scurs de la începerea anului şcolar. Astfel, în noiembrie bursa va fi în valoare de 500 de lei, după care începând din decembrie până la sfârşitul anului şcolar elevii vor primi lunar câte 200 de lei. Potrivit hotărârii Guvernului cuantumul bursei profesionale poate fi modificat anual.

Actul normativ mai prevede ca bursa să nu fie acordată pe o perioadă de o lună dacă elevul înregistrează mai mult de zece absenţe nemotivate în luna precedentă, pe o perioadă de trei luni, în cazul în care elevul a comis abateri disciplinare grave care conduc la scăderea notei la purtare sub 7 sau dacă înregistrează cel puţin 20 de absenţe nemotivate din totalul orelor de studiu sau cel puţin 20% din totalul orelor la o singură disciplină de studiu/modul, cumulate pe an şcolar şi, respectiv, pe o perioadă de 6 luni dacă elevul înregistrează cel puţin 40 de absenţe nemotivate din totalul orelor de studiu sau cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină de studiu/modul, cumulate pe an şcolar.

De asemenea, elevii repetenţi nu primesc bursa.

În Teleorman, învăţământul profesional este slab reprezentat, mai puţin de 200 de elevi fiind cuprinşi în acestă formă de învăţământ. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.