Economie

Începând cu 15 noiembrie, se pot depune cereri pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Cererile de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene pot fi depuse începând cu 15 noiembrie 2012, beneficiarii eligibili ai schemei de finanţare fiind unităţile administrativ-teritoriale, municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele şase sectoare ale capitalei.

De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 “Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe”. Implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Beneficiarii eligibili ai schemei de finantare sunt unităţile administrativ-teritoriale, respectiv autorităţi ale administraţiei publice locale, municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.

Alocarea financiară (FEDR + Buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă) pentru domeniul major de intervenţie 1.2 “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe” pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizată pe cele 8 regiuni de dezvoltare în mod egal. Alocarea financiară ce revine fiecărei regiuni este de 22,80 milioane euro. Sunt eligibile următoarele categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului: lucrări de reabilitare termică a anvelopei precum şi lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire.

Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.