Social

Începând cu 1 aprilie, Polaris nu mai ridică gunoiul de la datornici

Monica DUMITRESCU

După ce, la începutul acestei săptămâni, operatorul care asigură serviciile de salubritate în Teleorman, SC Polaris M. Holding SRL, a sistat colectarea gunoiului din câteva cartiere ale municipiilor Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi oraşelor Videle şi Zimnicea, ca urmare a neachitării facturilor de către populaţia din aceste zone, începând cu 1 aprilie, prestarea serviciului de salubritate va fi sistată pentru toate asociaţiile de proprietari, abonaţii serviciului de salubrizare, agenţii economici şi instituţiile publice din tot judeţul, care au datorii mai vechi de 45 de zile.

Potrivit reprezentanţilor SC Polaris, unele sume restante datează încă din anul 2014, deşi abonaţii serviciului de salubrizare, asociaţii de proprietari, agentii economici şi primăriile au primit notificări de nenumărate ori.

Abonaţii serviciului de salubrizare şi asociaţiile de proprietari care nu şi-au achitat facturile la timp au fost înştiinţate, printr-un preaviz, cu 5 zile înainte de întreruperea serviciului de salubrizare, având, astfel, o ultimă posibilitate de a-şi achita sumele restante înaintea întreruperii serviciului.

Reprezentanţii SC Polaris fac precizarea că obligativitatea de a achita factura pentru colectarea şi transportul deşeurilor municipale se regăseşte în legea 51/2006, republicată, art 42, alin (11), unde se menţionează că operatorul de salubrizare poate întrerupe activitatea dacă sumele datorate, inclusiv penalităţile, nu au fost achitate după 45 de zile de la primirea facturii. Aceştia mai spun că prestarea servicului de salubrizare va fi reluată de îndată ce sumele restante vor fi recuperate de la beneficiarii care au restante la plată.

One Comment

  1. Asa si? Daca nu le convine sa plece, nu ei veneau pe la portile noastre ca sa incheiem contracte .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.