Social

Încep probele scrise ale Bacalaureatului – Aproape 3500 de candidaţi din Teleorman aşteptaţi să susţină luni proba la Limba şi literatura română

Candidaţii din Teleorman la Bacalaureat au trecut cu bine peste primele trei probe, aşa zisele probe orale. Nicunul nu a fost eliminat din examen, majoritatea obţinând certificate de competenţe de cel mai înalt nivel. Adevăratele emoţii pentru absolvenţii de liceu care susţin Bacalaureatul în această sesiune, însă abia acum încep, odată cu probele scrise de rezultatele cărora depinde promovarea examenului. Luni, 1 iulie, se va desfăşura prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 3442 de candidaţi. Până anul acesta, subiectele la limba şi literatura română au fost aceleaşi pentru toţi candidaţii, indiferent de specializarea şi profilul absolvit. Se pare că anul acesta vor fi subiecte diferite pentru liceele vocaţionale, s-au cel puţin aşa reiese din modelele de subiecte postate de Ministerul Educaţiei, chiar dacă oficial nu a fost deocamdată anunţat nimic în acest sens.

Proba de foc din cadrul examenului de Bacalaureat va fi însă cea programată pe 3 iulie, pentru cei care vor susţine proba obligatorie a profilului la matematică, repectiv pentru absolvenţii liceelor cu profil real sau tehnologic, aceştia având şi ponderea cea mai mare. Mai lejeră va fi această probă pentru absolvenţii profilului uman care vor susţine examen la istorie. Aproximativ 4000 de candidaţi sunt aşteptaţi în Teleorman să susţină a doua probă scrisă a bacaureatului, absolvenţilor din acest an adăugându-li-se cei din seriile anterioare care nu au promovat.

Ultima probă din cadrul acestei sesiuni, proba la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura vineri, 5 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe data de 8 iulie. Candidaţii care nu reuşesc să promoveze examenul în această sesiune mai au o şansă la toamnă, când va fi organizată cea de-a doua sesiune din acest an. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.