Politic

Încep migraţiile către Mişcarea Populară? Tibi Neamu şi-a dat demisia din Biroul Permanent Judeţean al PDL

Carmen Dumitrescu

Anunţul oficial al înfiinţării Partidului Mişcarea Populară în Teleorman a dat naştere multor nelinişti. Mai ales în tabăra PDL, unde se pare că ar fi destui nemulţumiţi de felul în care actuala conducere a PDL îşi exercită strategiile politice la nivel judeţean. În aceste condiţii, se tot discută, pe la colţuri, despre diverşi democrat-liberali, unii mai cunoscuţi, alţii mai puţin vizibili, care şi-ar dori să părăsească barca partidului care i-a consacrat şi să treacă la noua formaţiune politică a Dreptei.

Cu toate acestea, la momentul actual, aceştia nu-şi asumă nimic public, motiv pentru care vom reveni cu date concrete pe măsură ce vor apărea. Până atunci, unele mutări politice de natură să ne pună pe gânduri se petrec în PDL Teleorman. Astfel, la Constanţa a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, şedinţă în cadrul căreia s-a stabilit componenţa BPJ-urilor, la propunerea preşedinţilor de filiale. Teodor Niţulescu, preşedintele interimar al PDL Teleorman, a venit, la fel ca şi omologii lui din alte judeţe, cu o viziune proprie asupra componenţei BPJ Teleorman, din care făceau parte mai mulţi primari ai Teleormanului. Printre ei s-a aflat şi primarul comunei Viişoara, Tibi Neamu, care este, în acelaşi timp, şi secretarul Ligii Aleşilor Locali ai PDL la nivel naţional, dar, mai ales, un personaj politic important în PDL Teleorman.

În mod surprinzător, în cursul zilei de marţi, 10 septembrie, acesta şi-a prezentat demisia din BPJ şi a refuzat poziţia oferită lui de actualul şef al democrat-liberalilor teleormăneni. Contactat telefonic pentru a afla motivele care au stat în spatele gestului său, Tibi Neamu a precizat că nu doreşte să-şi facă publice motivele, cel puţin nu în acest moment, dar dacă va fi cazul va veni cu mai multe detalii ulterior. El rămâne însă membru al PDL Teleorman.

Această mutare politică foarte suprinzătoare poate să ne ducă, însă, cu gândul la o intenţie a primarului comunei Viişoara de a părăsi Partidul Democrat Liberal, având la baza acestei decizii probabil o nemulţumire legată de felul în care actuala conducere a PDL Teleorman îşi abordează rolul de principal partid de Opoziţie. Evident, acestea sunt pure speculaţii, însă e firesc să ne întrebăm dacă nu cumva Tibi Neamu dă tonul migraţiilor politice către Mişcarea Populară. Oricum, potrivit mai multor democrat-liberali, printre care se numără şi Florenţiu Tănase, ar exista posibilitatea cât se poate de iminentă ca mai mulţi democrat-liberali nemulţumiţi de actuala conducere a partidului să îşi dea demisia din PDL şi să abordeze cu seriozitate această nouă alternativă a celor care aderă, prin convingere şi principii, la Dreapta politică autohtonă.

4 Comments

  1. PELICANUL DE LA MAVRODIN

    succes baieti…

  2. Cum, nu este transpartinicul Constantin AMARIEI????Doar 14 partide a schimbat moldoveanul aciuit in Teleorman!!!!La mai mare Costica, SERIOZITATEA este numele tau!!!!

  3. Ce poti comenta? Politicieni invatati cu ciolanul,nu suporta lipsa acestuia si incearca poate va da lovitura!Aici nu poate fi vorba de doctrina, de dreapta sau de stanga, sa fim seriosi,ca daca il intrebi pe nea „caisa” asta de asa ceva habar nu are, dar e bine ca da material jurnalistilor sa poata acoperi pagina cu stiri.

  4. Cel care face ca multi membrii PDL sa se mute catre Miscarea Populare este Teodor Nitulescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.