Eveniment

Incendiu violent la o locuinţă din localitatea Botoroaga

Monica DUMITRESCU

Un incendiu a izbucnit în dimineaţa zilei de joi, 16 februarie, la o locuinţă din comuna teleormăneană Botoroaga. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle au fost alertaţi în jurul orei 7.22, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Ajunse la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, echipajele de intervenţie au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de cca. 80 mp, existând riscul distrugerii întregului imobil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Gelu Dragomir, incendiul a fost localizat în mai puţin de 5 minute, astfel încât acesta să nu se propage la bunurile materiale din apropiere, iar forţele de intervenţie au fost suplimentate cu un echipaj şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă. “Intervenţia a fost îngreunată din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă şi a faptului că în interiorul podului casei de locuit se afla depozitată o cantitate mare de material lemnos (uşi, ferestre şi scândură)”, a declarat Gelu Dragomir.

Acesta a mai precizat că au ars ori au fost distruse de foc astereala din lemn a acoperişului învelită cu tablă, pe o suprafaţă de cca. 80 mp, tavanul casei, realizat din rigips, pe o suprafaţă de aproape 80 mp, mai multe elemente de mobilier, un geam termopan şi un mp de material lemnos.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei, reprezentând restul casei de locuit, anexele şi mai multe bunuri de uz gospodăresc.

Pe timpul intervenţiei proprietara, Victoria C., a suferit un atac de panică, motiv pentru care paramedicii SMURD Videle i-au acordat primul ajutor. Din fericire, nu s-a impus transportarea acesteia la spital.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit, produs la un cablu electric defect aflat în podul locuinţei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.