Eveniment

Incendiu violent în Drăgănești Vlașca, mobilizare rapidă a pompierilor

Marţi, 23 iulie a.c., la ora 18.26, pe numărul unic de urgență 112 o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari alexăndreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Gheorghe M., din comuna Drăgănești Vlașca.

Până la sosirea forțelor de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, la fața locului au intervenit membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Drăgănești Vlașca, cu o autospecială, în sprijinul acestora sărind și trei pompieri profesioniști, ce se aflau în timpul liber, doi din cadrul I.S.U. București – plt. Micu Lucian și plt.maj. Ristea Ilie, iar unul de la Detașamentul de Pompieri Videle – plt. Bițică Marius, aceștia reușind să localizeze flăcările ce amenințau să se extindă la întreaga locuință și la o casă învecinată.

Incendiul a fost stins cu ajutorul a trei autospeciale de lucru cu apă și spumă după aproape o oră și jumătate, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la suma de aproximativ 250000 de lei. Au ars ori au fost distruse de foc acoperișul și astereala din lemn a locuinței pe o suprafață de cca. 8 mp, acoperișurile unor anexe pe o suprafață de cca. 90 mp, o mașină de spălat, o noptieră, o comodă, 6 scaune, o masă, peste 3 t de lemne de foc, aprox. 1,5 t de porumb, 3 uși metalice, 2 ferestre de termopan, un frigider, 2 covoare și aproape 100 de căpriori și grinzi de lemn, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 35000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.