Eveniment

Incendiu puternic în comuna Giuvărăști, Olt / Pompierii teleormăneni și olteni s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările

Echipaje din cadrul ISU Teleorman și ISU Olt, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit noaptea trecută, în jurul orei 23.15, în comuna Giuvărăști, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit într-o gospodărie și propagat la gospodăria vecină. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

La sosirea primelor echipaje, ardeau acoperișurile de la două locuințe, mai multe anexe gospodărești, furaje și folie de polietilenă.  Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore. În urma incendiului au ars acoperișurile locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, ISU Teleorman reamintește principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:  nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.