Eveniment

Incendiu la o locuință din Plosca / Cauza probabilă – un scurtcircuit la un aparat electrocasnic cu defecțiuni

Pompierii militari teleormăneni au intervenit duminică, în jurul orei 11.35, la un incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Plosca, fiind, potrivit reprezentanților ISU Teleorman, cea mai dificilă intervenție din cele trei incendii de locuințe la care au fost solicitați într-un interval de 72 de ore. Focul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 50 mp, precum și în interiorul unei bucătării, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. Pompierii militari alexăndrineni, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, misiunea acestora derulându-se pe o durată de timp de aproximativ o oră. Pagubele, reprezentând acoperișul pe circa 50 mp, realizat din lemn, tablă și țiglă, elementele de mobilier și bunurile electrocasnice din bucătărie, precum și tâmplăria din PVC a acesteia, au fost estimate la suma de 30.000 de lei. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând restul casei de locuit, a fost apreciată la suma de 50.000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui aparat electrocasnic cu defecțiuni.

“Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări: – nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații; – nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat; – nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan; – nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea; – instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului; – verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.