Eveniment

Incendiu la o casă din Buzescu, provocat de un scurtcircuit electric / 25000 lei, valoarea estimată a pagubelor

Miercuri, în jurul orelor 19.00, un apel la 112 anunța un incendiu la o casă din localitatea Buzescu. La sosirea pompierilor, incendiul era localizat și se manifesta în interiorul locuinței și la nivelul acoperișului, la astereala de lemn.

Conform ISU Teleorman, incendiul a fost stins la ora 20.55, în limitele găsite; au ars: acoperișul casei, realizat din astereală din lemn și tablă, pe circa 120 mp, un bidon din plastic și mai multe materiale textile ce erau depozitate în interiorul locuinței, prelata de pe un autotren, o semiremorcă, în proporție de circa 30% și o betonieră.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei.

Din primele verificări, a reieșit că incendiul a izbucnit la nivelul bucătăriei, de la un scurtcircuit electric, focul extinzându-se prin fereastră la prelata de pe autotren și apoi la acoperișul locuinței.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii teleormăneni recomandă: efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; nu folosiţi instalaţii electrice improvizate; la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.