Eveniment

Incendiu într-o gospodărie din Balta Sărată

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat 31 de evenimente, în perioada 20.10.2020, ora 08.00 – 21.10.2020, ora 08.00, între care un incendiu la o locuință pe raza localității Balta Sărată, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, în urma incendiului, o persoană de aproximativ 68 de ani, care prezenta arsuri minore la nivelul mâinilor, ușor intoxicată cu fum și cu atac de panică, a fost preluată de un echipaj SMURD și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Incendiul a fost stins de pompierii militari roșioreni în limitele găsite, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, după aproape trei ore de intervenție.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând jumătate din casa de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere, a fost estimată la suma de 40.000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii atrag atenția cetățenilor că trebuie să respecte o serie de reguli: să nu utilizeze aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; să nu folosească siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; să verifice periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să ia măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate; să nu lase nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea; să instaleze și să utilizeze aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.