Eveniment

Incendiu de amploare la o gospodărie din Orbeasca de Sus

Mai bine de două ore s-au luptat în dimineața zilei de marți, 9 octombrie, pompierii cu focul izbuncit la o gospodărie din Orbeasca de Sus, munca acestora fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile care favorizau dezvoltarea rapidă incendiului, de fumul dens provenit din arderea acestora și de lipsa surselor de apă.

Ajunși la locul incendiului, salvatorii au constatat faptul că focul se manifesta violent și generalizat la acoperișul locuinței și la mai multe anexe gospodărești, pe o suprafață de cca. 400 mp, cu posibilitatea propagării flăcărilor la bunurile din apropiere și la casele învecinate.

Din fericire, pe timpul intervenției nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale estimate la 30.000 de lei.

„În timp ce se acționa pentru stingerea incendiului care se manifesta și la nivelul unei bucătării, militarii au evacuat din interiorul acesteia un număr de trei butelii, ce puteau deveni un pericol atât pentru salvatori, cât și pentru cetățenii aflați în apropiere. De asemenea, spre marea bucurie a proprietarului, pompierii au reușit să salveze și un cal care se afla în adăpostul de animale cuprins de flăcări. Au ars ori au fost distruse de foc acoperișul anexelor gospodărești și parțial cel al locuinței, pe o suprafață  totală de cca. 400 mp, o bucătărie în care se aflau un frigider, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, mobilier din lemn și peste 300 kg de materiale textile, precum și adăpostul de animale în care erau depozitate mai multe tone de cereale”, informează ISU Teleorman.

Din primele cercetări, focul a izbucnit de la un scurtcircuit electric, iar amploarea acestuia a cauzată de sesizarea cu întârziere a evenimentului pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.