Eveniment

Incendiile de locuință, nelipsite din bilanțul zilnic al salvatorilor militari

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, în 24 de ore, la 31 de evenimente, dintre care 21 au fost cazuri care au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, salvatorii militari au intervenit și pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Siliștea. Pompierii au reușit să stingă incendiul cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, înainte ca flăcările să se propage la construcțiile din apropiere. Flăcările au distrus bunurile materiale dintr-o încăpere, estimate la suma de 2.500 de lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 20.000 de lei. Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de izbucnire, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la jarul căzut dintr-o sobă metalică.

De asemenea, pompierii militari au intervenit, în cursul zilei de miercuri, și la un accident rutier, produs pe raza localității Băneasa, în urma căruia a rezultat o victimă ce a fost preluată de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Teleorman. În acest caz, pompierii militari turneni au intervenit cu o autspecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, transmite ISU Teleorman.

Tot în cursul zilei de miercuri, pompierii militari au efectuat și patru misiuni în sprijinul echipajelor Serviciului de Ambulanță, pentru preluarea persoanelor cu probleme de sănătate; un transport de persoane suspecte/confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești din județ; o decontaminare a autospecialei de intervenție utilizată în misiunile COVID 19, precum și două misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul Serviciului de Ambulanță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.