Eveniment

Incendiile continuă în Teleorman/ 35 în doar 72 de ore

Pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, au stins, în ultimele 72 de ore, 35 de incendii cu autospeciale de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, înainte de a fi produse pagube materiale importante ori victime omenești.

Reprezentanții ISU Teleorman transmit că dintre cele 35 de incendii, cele mai multe, și anume 31, au fost de vegetație uscată și miriști, izbucnite pe raza localităților Piatra, Ștorobăneasa, Suhaia, Plosca, Traian, Olteanca, Vatra, Prundu, Lăceni, Balaci, Slăvești, Baciu, Văcărești, Alexandria, Nanov, Albești, Țigănești, Rădoiești și Smârdioasa. Din cauza acestor incendii, a existat riscul de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din împrejurimi, cât și riscul de producere a unor accidente rutiere pe drumurile județene și naționale, ca urmare a fumului dens ce a redus vizibilitatea semnificativ.

Din totalul incendiilor, patru au avut alte locații, și anume un incendiu a izbucnit la o locuință din satul Vatra, comuna Troianului, unul la un cuib de barză de pe un stâlp de electricitate din comuna Mavrodin, unul la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din localitatea Segarcea Deal, pe când unul dintre ele a izbucnit la un transformator electric din Orbeasca de Sus.

“Atragem atenția cetățenilor că (…) efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei (…). De asemenea, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1001 la 2500 de lei ‘neanunţarea, prin orice mijloc, a serviciilor de urgenţă, a primarului sau a poliţiei de către persoana care observă un incendiu şi, după caz, neluarea măsurilor, după posibilităţile sale, pentru limitarea şi stingerea acestuia’”, anunță reprezentanții ISU Teleorman.

De asemenea, tot sursa menționată informează despre o altă amendă de la 2500 lei la 5000 lei pentru “inacțiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.