Eveniment

Incendiile continuă în Teleorman/ 17 incendii în doar 48 de ore

În doar 48 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au intervenit la 47 de cazuri SMURD, acordând primul ajutor și transportând persoanele rănite ori cu probleme medicale grave la spital. De asemenea, echipajele de pompieri au intervenit la 17 incendii, dintre care unul a izbucnit la un autoturism, la nivelul compartimentului motor, pe raza municipiului Turnu Măgurele, iar altul a izbucnit la un depozit de furaje din gospodăria unui cetățean în localitatea Prundu.

Din păcate, incendiile de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer continuă în Teleorman, având în vedere că au izbucnit 15 incendii de acest fel în doar 48 de ore pe raza localităților teleomănene Bogdana, Plosca, Nicolae Bălcescu, Buzescu, Băneasa, Botoroaga, Plopii Slăvitești, Vitănești, Roșiorii de Vede, Izbiceni, Năvodari, Troianu, Salcia și Bragadiru.

Toate acestea, transmit reprezentanții ISU Teleorman, au avut pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din vecinătate, precum și de producere a unor accidente rutiere din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea pe drumurile naționale și județene din apropiere. Cu toate acestea, incendiile au fost localizate și lichidate de pompierii teleomăneni, fiind salvate bunuri materiale importante.

De asemenea, tot în intervalul 23 august, ora 08:00 – 25 august, aceeași oră, pompierii teleormăneni au desfășurat trei misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier și la două evenimente sportive. Mai mult, aceștia au efectuat cinci controale pe aceeași linie, respectiv cea a prevenirii și stingerii incendiilor, la instituțiile publice și operatorii economici din cadrul localității Mavrodin, aplicând un număr de 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.