Eveniment

Încă un șofer drogat / Acesta a fost prins într-o acțiune a polițiștilor la Zimnicea

Vineri, 01 iulie, între orele 17:00-21:00, și sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat cu efective mărite pe raza orașului Zimnicea, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pentru prevenirea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 68 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21 405 lei, au reținut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru lipsă inspecție tehnică periodică, 1 sancțiune pentru defecțiuni tehnice,10 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru telefon mobil și 9 sancțiuni conform Legii 61/1991.

Totodată, în urma activităților desfășurate, polițiștii au controlat 79 autovehicule, au legitimat 160 persoane, au efectuat 25 testări cu aparatul etilotest și au verificat 7 societăți comerciale.

În timpul acțiunii de vineri, la orele 18:30, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din orașul Zimnicea, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Zimnicea, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru a i se recolta o probă biologică.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii recomandă tuturor participanților la traficul rutier, să nu consume alcool sau droguri întrucât le pun în pericol sănătatea și viața, să manifeste prudență, să respecte cu strictețe legislația rutieră în vigoarere și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.