Politic

Încă un motiv de scandal în PNL: locul doi de pe lista pentru Camera Deputaţilor

Ceea ce se vrea a fi spuma liberală din judeţ s-a reunit în cursul serii de luni, 12 septembrie, în cadrul unei întâlniri informale, la care a luat parte şi deputatul Marin Almăjanu, liderul de drept şi, mai ales, recunoscut de reprezentanţii dreptei teleormănene. Principalul subiect dezbătut de liberalii prezenţi la întâlnire a fost, aşa cum era de aşteptat, organizarea alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie în tabăra PNL, însă n-a fost scăpată din vedere nici desemnarea candidaturilor, subiectul stârnind discuţii aprinse. Motivul, desemnarea ocupantului locului doi de pe lista pentru Camera Deputaţilor, în contextul în care primul loc pentru fiecare dintre cele doă camere ale Legislativului este adjudecat deja.

Astfel, se pare că, în timp ce pentru primul loc pentru un mandat de deputat în Legislativ numele lui Marin Almăjanu pare bătut în cuie, locul secund de pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor este disputat de mai mulţi liberali teleormăneni. În acest sens, susţin surse din partid, Florin Titirişcă, Claudiu Crăcea şi Lucian Militaru aspiră la ocuparea locului doi de pe lista de candidaturi, un loc care, cu un pic de noroc, poate trimite un liberal în camera inferioară a Parlamentului. Desigur, fiecare dintre aspiranţii la locul doi consideră că este îndreptăţit să ocupe poziţia secundă, cu care, în cele din urmă, se poate alege însă un reprezentant de la Centru.

De altfel, pentru liberalii din judeţ nu este prea clar nici modul în care Eugen Pîrvulescu şi Marin Almăjanu îşi vor împărţi prima poziţie de pe lista de candidaturi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, în contextul în care auzim că actualul preşedinte al PNL jonglează cu viitoarea candidatură, nereuşind, până în prezent, să decidă dacă nu cumva „senator” sună mai bine decât „deputat”.

În fond, aparenta incapacitate a liberalului de a lua o decizie are o oarecare logică dacă ne gândim că, începând cu legislatura 2016 – 2020, norma de reprezentare este de câte un deputat la fiecare 73.000 locuitori şi un senator la fiecare 168.000 locuitori, iar liberalii din judeţ, dincolo de declaraţiile publice, au demonstrat la recentele alegeri locale că nu prea sunt capabili să strângă suficiente voturi pentru a se alege cu unul dintre cele două mandate în camera superioară a Parlamentului. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, liberalii par capabili să trimită un reprezentant în Parlament, cel de-al doilea fiind luat în calcul, cel mai probabil, la redistribuire.

Desigur, poate că liberalii teleormăneni sunt nişte optimişti şi consideră că sunt suficienţi de pregătiţi ca partid pentru a câştiga un mandat de senator din cele două posibile şi două de deputat din cele cinci posibile, însă rezultatele de la locale nu sunt nici pe departe unele de natură să-i încurajeze prea tare pe oamenii lui Pîrvulescu. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Titirisca deputat! Hahahaha ;)))

  2. nu-ti ajunge mai almajene ,jegule , ca te-a batut Dumnezeu cand ti-a luat mana si piciorul. sa sfarsesti in blestemele oamenilor cinstiti !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.