Sport

Încă un incident pe terenurile de fotbal din Teleorman – Arbitru lovit la Dobroteşti, în ultima etapă de campionat

Duminica trecută s-au jucat meciurile ultimei etape din sezonul fotbalistic judeţean în ligila a 5-a şi a 6-a, competiţii care şi în acest sezon au înregistrat cele mai multe evenimente pentru Comisia de disciplină. Ultima etapă a consemnat, din păcate, un nou incident, unul destul de grav se pare, la un banal meci din Liga a 6-a, între două echipe fără obiective pe final de campionat, Olimpia Dobroteşti – Spicul Balaci. În min. 13, oaspeţii aveau un gol pe tabelă, moment în care gazdele au marcat golul egalizator. În acele momente a început circul, provocat de oaspeţi – Spicul Balaci, prin nr. 5 (F. Angheluş), care a protestat la arbitrul asistent, a văzut cartonaş galben, motiv pentru care i-a adresat injurii centralului Alexandru Măican (din Tr. Măgurele). În acel moment, reacţia huliganului care-şi spunea jucător de fotbal a fost imediată, el lovindu-l cu pumnii şi picioarele pe arbitru, în zona feţei, a abdomenului şi peste picioare. Doar intervenţia jucătorilor gazdă l-a oprit pe huliganul respectiv, însă starea conflictuală a celor din Balaci a continuat, alţi doi jucători adresând ulterior injurii şi ameninţări arbitrilor la vestiare, totul fiind completat de delegatul Cârstea, care a ameninţat că “jucătorii implicaţi vor urmări brigada de arbitri, pentru a se răzbuna”!

Sigur că, în momentul în care arbitrul Măican şi-a revenit, el a fluierat finalul jocului, cazul respectiv urmând să fie analizat la Comisia de disciplină de miercuri; mai grav este însă faptul că asemenea violenţe devin  tot mai dese, alimentate chiar dinspre stafful echipelor, adică tocmai persoanele care ar trebui să aplaneze lucrurile, să le prevină sau să le stopeze, vin să amplifice astfel de incidente grave.

 

Iată cum a prezentat în raportul său observatorul jocului Dobroteşti – Balaci cazul de violenţă de duminica trecută: “Jocul a fost oprit definitiv în minutul 13, deoarece arbitrul Măican Aalexandru a fost lovit de jucătorul cu nr 5, Angheluş Florin, care l-a lovit cu pumnii şi picioarele în zona feţei, în stomac şi peste picioare. A fost cu greu oprit de jucătorii echipei gazdă, care au intervenit, protejând brigada de arbitri… Delegatul Cârstea a ameninţat că jucătorii care au luat parte la scandal o să urmărească brigada de arbitri şi o să se răzbune, dacă scriem ceva despre ei. Remarc totala implicare a jucătorilor şi oficialilor echipei gazdă pentru asigurarea protecţiei brigăzii de arbitri”.

No comment.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.