Sport

Încă un baraj de promovare ratat de teleormăneni – Sporting a pierdut disputa cu FC Balş!

soavaAtmosferă de mare meci miercuri după-amiază pe stadionul Ştrand, din Piteşti, unde s-a disputat meciul de baraj pentru promovare în Liga a 3-a, dintre Sporting Roşiorii de Vede şi FC Balş. Prima dispută Teleorman – Olt după foarte mulţi ani în meci decisiv pentru accederea la nivel divizionar a trezit numeroase orgolii, jucătorii nu s-au menajat deloc în declaraţii, nici conducerile celor două echipe, dar meciul n-a fost deloc unul spectaculos. Deşi s-a trecut de multe ori peste faza de construcţie – de, vorbim de echipe care vin de la nivel judeţean! – iar mingea ajungea repede în faţa celor două porţi, ocaziile cu adevărat foarte importante au putut fi numărat pe degetele unei singure mâini. În prima repriză, Florin Şoavă a rămas pe bancă, pentru a-şicoordona echipa, însă aceasta a arătat o vulnerabilitatea neaşteptată în centrul defensivei. Principalul pericol pentru poarta roşiorenilor, atacantul I. Holtea, a reuşit să câştige apropăe fiecare minge ajunsă între fundaşii centrali, dar mereu era atent portarul Buşcă. De partea cealaltă, Sârbu a arătat poftă de joc, dar Coman, prin masivitatea sa, a reuşit să ţină mereu lângă el doi fundaşi. Lecovişte a încercat să aşeze jocul, să dirijeze mingiile către atacanţi, dar ocazii mari n-au avut decât oltenii.

După pauză, Şoavă a îmbrăcat echipamentul de joc, dar prima ocazie a meciului avea să fie prima eroare pro-Roşiori: un corner din stânga, executat pe bara a doua, reluare cu capul, în poartă, însă centralul Avram “găseşte” un fault la prima bară, iar golul este anulat degeaba! Imediat intră în teren antrenorul roşiorenilor, care încearcă să aşeze puţin jocul, dar adversarii, care dau senzaţia de fragilitate în apărare, scapă de fiecare dată cu bine. Câteva faulturi mai dure, la mijlocul reprizei secunde, taxate cu galben de centralul bucureştean, aveau să anunţe un final tensionat, şutul lui Sârbu, peste (68), este urmat de un henţ, involuntar, al lui Sitaru, moment în care bălşenii i-au foc, deoarece Avram rămâne impasibil! Două mari ocazii are Vucea, dar şi inepuizabilul Holtea, care ridiculizează trei fundaşi, dar este blocat de Buşcă  (71), pentru ca, în min. 75, dintr-o banală lovitură liberă să iasă golul: şut sănătos al lui Slarandache, Vişan, aflat la 8 metri de poartă, deviază uşor mingea şi îl păcăleşte pe Buşcă, 1-0! Imediat, roşiorenii se aruncă peste adversar, pe care îl împinge cât mai aproape de poartă, însă fără un jucător care să reia cu capul, totul se încearcă pe jos, dar fără sorţi de izbândă. Mare ocazie Vucea (79), mare ocazie Bujorescu, ratare Dicu, mingea scoasă de pe linia porţii de un fundaş la reluarea lui Şoavă, şi meciul se duce, implacabil, spre victoria celor din Balş. Arbitrul Avram mai găseşte una, îl elimină, pentru două avertismente, pe mijlocaşul Roşu (82), pentru că lovise mingea după fluier, dar oltenii au rezistat, chiar dacă şi roşiorenii au cerut, corect, un fault la limita careului mare, la Stavarache. După patru minute de prelungiri, jocul s-a încheiat cu 1-0 pentru Blaş, care a petrecut alături de galeria enită din Olt, în timp ce teleormănenii, dezamăgiţi, au părăsit în linişte stadionul. A fost un final de sezon trist, deşi toată lumea aştepta ca Sporting să fie cea care sărbătoreşte promovarea, o performanţă pe care suporterii roşioreni o aşteaptau de mult timp.

– baraj de promovare: Sporting Roşiorii de Vede – FC Balş 0-1 (a marcat Smarandache 75); au jucat la Sporting: R. Buşcă, S. Vişan, M. Duicu, I. Sitaru, M. Dicu, D. Popescu, M. Lecovişte, I. Sârbu (75, Stavarache), L. Popovici (75, Bujorescu), I. Vucea, F. Coman (50, F. Şoavă); antrenori Florin Şoavă / Dumitru Paciurea. La FC Balş au jucat: A. Dragu, A. Sârbu, F. Manolache, L. Boangiu (87 Stoica), A. Jidovu (77 Trepăduş), A. Ţepuş (52 Smarandache), O. Relea, I. Neacşu, A. Roşu, A. Florica (46, Matei), I. Holtea; antrenori Ionel Teodosescu / Aristică Cioabă. A arbitrat Marius Avram (Bucureşti).

 

Atmosferă de senzaţie, fotbal modest

Despre jocul de la Piteşti, de miercuri, se pot spune multe lucruri, dar cel mai important este faptul că Sporting Roşiorii de Vede a pierdut barajul de promovare în Liga a 3-a. În schimb, la meciul de acum două zile au fost peste 1200 de spectatori, veniţi din cele două judeţe – Teleorman şi Olt – cu un uşor avantaj numeric în favoarea teleormănenilor (700 pro-Sporting, faţă de 500  pro-Balş); acest lucru a dus la o atmosfera incendiară, uneori la propriu, în tribună, lucru care a dus la sporirea numărului de jandarm i prezenţi la meci! Dar, deşi cele două galerii, alături de spectatorii veniţi doar să vadă meciul, s-au ridicat la înălţime, jocul a fost unul modest, cu puţine faze spectaculoase, cu ocazii puţine (mai multe, de fapt, în contul bălşenilor) şi o victorie, norocoasă, a echipei din Olt!

 

Al treilea baraj consecutiv ratat de o campioană din Teleorman

Meciul de acum două zile, de la Piteşti, a fost al treilea joc consecutiv ratat de o echipă campioană din Teleorman, la barajul pentru promovare în Liga a 3-a. Fie că a fost vorba de Viaţă Nouă Olteni (2011), Pamimai Videle (2012) sau acum, Sporting Roşiorii de Vede (2013), de fiecare dată teleormănenii au pierdut, deşi în cel puţin ultimele două situaţii erau cotaţi cu prima şansă la promovare! Să mai punctăm un aspect, faptul că Sporting este prima campioană din Teleorman care pierde un meci de promovare disputat în judeţul Argeş (precedentele două jocuri au fost câştigat de CF “Florea Voicilă Alexandria la Piteşti şi Dunărea Turris Turnu Măgurele la Ştefăneşti).

Dezamăgirea ratării acestui (nou) joc de baraj pentru o echipă din Teleorman a fost trăită şi de preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, care miercuri a rămas în Roşiorii de Vede, unde s-a disputat un alt joc de baraj pentru promovare în Liga a 3-a, dintre Atletic Bradu (AG) şi FC Bolintin Malu Spart (GR), scor 6-0; jocul respectiv a fost organizat de AJF Teleorman.

 

“Îmi pare rău pentru acest rezultat, ne-am înecat la mal, dar asta este, le-am spus băieţilor să ridice capul, este o experienţă din viaţa lor, din cariera lor! Nu am avut şansă, dar am avut ocazii, am controlat jocul destul de clar, în special pe final, dar n-a fost ziua noastră azi. Nu vreau să vorbesc acum despre ce voi face, vom avea o discuţie în acest sens în zilele următoare” – Florin Şoavă, antrenor – jucător Sporting Roşiorii de Vede

“Ce să spun după un asemenea joc, am ratat obiectivul principal pe care ni l-am propus, dar ăsta e fotbalul! Consider că meritam să nu pierdem, dar n-am avut deloc şansă astăzi. Acum, la cald, nu pot spune ce vom face, Florin Şoavă are contract cu noi până în această vară, însă în mod sigur ne vom întâlni şi vom stabili ce e de făcut!” – Gabriel Vlădulescu, preşedinte CS Sporting Roşiorii de Vede

“În judeţ sunt lei, afară sunt mieluşei! N-am ce să spun, sunt dezamăgit, dacă această echipă, pe care toţi o consideram că este cea mai valoroasă din judeţ, nu reuşeşte să câştige, nu mai avem ce spune!” – Stan Prodan, preşedinte AJF Teleorman

6 Comments

  1. Asa este tot fotbalul teleormanean adica sa ales praful de el.Atat timp cat Voicila acesta umbra a pamantului care nu a facut nimic in viata-vezi pregatirea profesionala,familia prin educatia data copiilor-a ajuns sa faca si sa desfaca totul la ce ne puteam astepta.
    Mai este ceva care nu trebuie neglijat-neimplicarea Consliului Judetean si a autoritatilor locale in aceasta problema!

  2. Erata: Fotbalului

  3. Toate comentariile sunt elocvente.Nu am nimic de adaugat,poate cel care isi doreste Casa Fotabalului,adica Stan Prodan!

  4. Lasa ca vine Voicila , o sa se aleaga prafu de voi asa c um s a ales la Alexandria.

  5. Mizerii de oameni, rusine de echipa!!!!BANI MULTI ARUNCATI IN VANT, DINTR-UN ORAS DISTRUS DE FOAME!!!CUM SE JUSTIFICA?

  6. Stefan Sarpe

    Sa mai dea neaDUICA, inca 7-8 miliarde sa aibe Gabie ce toca!!!!Muhahaha!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.