Sport

Încă o surpriză în Liga a 4-a – Ajax Botoroaga s-a retras din campionat!

botoroagaZiua de miercuri, 3 decembrie a.c., a reprezentat un reper important în activitatea echipei (deja fostei echipe) ACS Ajax Botoroaga. În data respectivă, clubul din Botoroaga a anunţat, prin preşedintele Mihai Baron, cî renunţă la competiţie şi se retrage din Liga a 4-a. Motivele care au determinat conducerea echipei aflată pe locul 9 în clasament (12 puncte acumulate, -3 la adevăr), sunt puţin cam neclare, dar au la bază o anume frustrare şi nemulţumire a echipei Ajax vizavi de faptul că AJF Teleorman a luat poziţie faţă de unele transferuri efectuate de clubul din Botoroaga. “Considerăm că printr-o asemenea decizie ne arătăm exact poziţia faţă de modul în care ne tratează AJF Teleorman, cei de acolo…”, s-a limitat să spună telefonic preşedintele ACS Ajax, Mihai Baron. Acesta se pare că a fost vizat într-un caz de legitimare destul de dubios, aşa cum reiese din contestaţia depusă în urmă cu câteva zile de Spicpo Poroschia, după jocul din etapa a 14-a (Ajax – Spicpo 5-3), care s-a dovedit, după ce s-au făcut verificările de rigoare, că era un fals în toată regula. Acel caz a nemulţumit de fapt pe cei din Botoroaga, faptul că AJF Teleorman a vrut să risipească orice suspiciune legată de legitimarea respectivă, solicitând documente legate de respectivul jucător.

 

Fals în legitimarea unui jucător senegalez

Scandalul în care este implicată echipa Ajax Botoroaga are la bază legitimarea unui jucător extra-comunitar (de origine senegaleză ), transferat în vara trecută. Acest caz nu părea deloc unul “de comisie”, deoarece venirea jucătorului respectiv în Teleorman a fost făcută în condiţii regulamentare, iar respectivul jucător era cât se poate de în regulă. Numai că, la sesizarea făcută de echipa din Poroschia, se pare că jucătorul în cauză ar fi de origine braziliană, acesta având fotografia şi licenţa de sportiv (aşa reiese din fotografie, că ar fi un fost jucător la Baloteşti). Mai exact, cei din Botoroaga, cu bună-ştiinţă (sau nu!), au legitimat un jucător, folosind fotografia unui alt jucător! Adică, este vorba de un fals grosolan, pe care cei din Botoroaga n-au vrut să accepte că l-ar fi făcut, deşi verificările au relevat acest lucru! Iată mai jos comunicatul transmis de ACS Ajax Botoroaga în momentul retragerii din campionat, comunicat postat pe o reţea de socializare.

«COMUNICAT!!!

După ce mai multe echipe din campionatul de fotbal teleormănean Liga 4 s-au retras din diferite motive, a venit şi rândul echipei de fotbal ACS Ajax Botoroaga să facă acelaşi lucru (Retragerea din campionatul de fotbal 2014-2015 liga 4).

Urăm succesuri celorlalte echipe rămase în competiţie!

Vom reveni ulterior cu mai multe informaţii…”

 

Continuă Liga a 4-a cu 12 echipe!

Acest tur al campionatului Ligii a 4-a poate fi considerat unul negru din punct de vedere al retragerilor de echipe. Prin retragerea anunţată de ACS Botoroaga s-a ajuns la patru echipe retrase (Inter Gălăteni, Udinese Uda Clocociov, CS Vârtoape), iar campionatul judeţean va continua cu 12 echipe. Totuşi, acest lucru nu poate afecta campioana judeţeană, deoarece pentru prezenţa la barajul de promovare, o echipă trebuie să aibă minim 22 de jocuri într-un sezon, iar fiecare din echipele rămase în competiţie vor aduna mai multe jocuri decât minimul impus de regulamente (inclusiv returul campionatului).

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.