Economie

Încă două cazuri Bluetongue suspecte în Teleorman

oiDupă ce în data de 22.09.2014 s-au recepţionat la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman o probă de sânge de la o bovină din localitatea Vedea şi două probe sânge de caprine din localitatea Dobroteşti, unde se supectează apariţia Bolii limbii albastre, alte două localităţi s-au adăugat listei localităţilor teleormănene unde boala ar fi prezentă.

Astfel, potrivit DSVSA Teleorman, în data de 23 septembrie 2014, s-au mai depistat ca fiind suspecte de boală un număr total de 30 animale din care, 25 ovine şi 2 caprine din localitatea Siliştea Gumeşti şi respectiv o bovină adultă şi două ovine din localitatea Merişani, sat component al comunei Dobroteşti. Şi aceste probe au fost expediate pentru confirmare la IDSA Bucureşti, de unde încă se aşteaptă rezultatele cazurilor suspecte de la Tătărăştii de Sus, ca de altfel şi al celorlalte două situaţii din localităţile Vedea şi Dobroteşti.

Animalele bolnave, precum şi cele suspecte de boală, sunt tratate simptomatic de medicii veterinari concesionari din localităţile de origine şi răspund favorabil la tratamentele aplicate. Nu s-au înregistrat mortalităţi la animalele aflate în tratament. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.