Eveniment

Încă 6 teleormăneni trimiși în judecată de DNA pentru obținere frauduloasă de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, în luna iulie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șase teleormăneni pentru obținerea frauduloasă de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat DNA, Raicescu Ionuț-Daniel, Cimpoeru Diana Adina Eliana, Kifor Silviu Alexandru, Dicu Gheorghe, Codrici Florentina și Gheța Geta Dorina, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în luna iunie 2012, cei șase inculpați, în cadrul unor cereri de finanțare prin care au solicitat sprijin financiar pentru Măsura 112-Instalarea Tinerilor Fermieri, au folosit, în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate.

Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în valoare de 711.120 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman și înregistrat la Tribunalul Teleorman la data de 4 iulie 2016 cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.