Eveniment

În Zimnicea, mai multe gospodării și locuințe au fost inundate

inundatiiLa sfârșitul săptămânii trecute, în data de 14.06.2013, în intervalul orar 19.00 – 20.30, din cauza precipitațiilor abundente căzute în zona orașului Zimnicea, mai multe gospodării aflate într-o zonă joasă, respectiv pe străzile Apusului și Luncii, au fost inundate, fiind necesară intervenția pompierilor militari și civili pentru evacuarea apei.

Pe strada Apusului, apa a inundat 6 gospodării, fiind afectate și câteva dependințe ale locuințelor (trei bucătării, două beciuri, două holuri și două camere de locuit). Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii militari zimniceni cu două motopompe și o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență al orașului Zimnicea, cu o motopompă transportabilă. Intervenția echipajelor s-a finalizat după aproximativ trei ore și jumătate, fiind salvate bunuri materiale de peste 220000 de lei.

Pe strada Luncii, trei gospodării au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente, acestea fiind dispuse și pe un teren aflat mai jos față de căile de acces, prezentând forma unei gropi, apa venind din mai multe curți vecine, aflate pe un teren mai înalt. Inundația a afectat bucătăriile locuințelor, trei camere de locuit, un hol, un beci, un garaj și mai multe anexe gospodărești.

Pompierii militari zimniceni au intervenit pentru evacuarea apei din zonă cu două motopompe  transportabile și un camion de intervenție, SVSU Zimnicea cu o motopompă și SC APA SERV Zimnicea cu o motopompă. Misiunea s-a încheiat la ora 00.20, fiind salvate bunuri de peste 260000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.