Economie

În zilele următoare vor începe plăţile SAPS

fermieriÎncepând de săptămâna viitoare, fermierii vor primi diferenţa plăţilor din fondurile europene, jumătate din aceşti bani fiind deja în conturile lor deoarece s-au plătit peste 480 de milioane de euro în lunile octombrie şi noiembrie 2012.
Astfel, în zilele următoare se va demarea cea de-a doua etapă pentru subvenţii către agricultori, respectiv la plăţile din fondurile europene, întrucât miercurea trecută s-a adoptat Hotărârea de Guvern pentru plăţile directe pe suprafaţă şi, lunea viitoare, pe 18 martie, vor începe plăţile din fondurile europene pe schema unică pe suprafaţă – SAPS. Fermierii vor primi diferenţa, deoarece 50% din aceşti bani s-au plătit la în lunile octombrie şi noiembrie.

Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 22.842 de fermieri, pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu regulamentele europene şi care, potrivit directorului executiv al APIA Teleorman, Eugen Coman, toţi fermierii menţionaţi au fost autorizaţi la plată, cu excepţia a cinci dintre ei “pentru care problemele de sistem ne-au pus în imposibilitatea de a-i duce spre contabilitate”, a declarat directorul APIA Teleorman.

Totodată, acesta ne-a precizat că în intervalul 15 octombrie 2012 – 15 noiembrie 2012 s-a efectuat plata în avans în valoare de 53,88 euro pentru fiecare fermier în parte, iar plata regulară, adică diferenţa de bani dintre suma totală de 140,22 euro şi cei 53,88 euro primiţi, se va efectua începând de săptămâna viitoare. Suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă este de aproape 2,48 miliarde lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.