Eveniment

În week-end numărul solicitărilor la ambulanţă a crescut cu aproape 20%

Temperaturi destul de ridicate s-au înregistrat şi în week-end, asta chiar dacă meteorologii au emis avertizări de caniculă abia de luni, 29 iulie, temperaturi care au dus şi la creşterea numărului de îmbolnăviri sau accentuarea unor afecţiuni. Astfel, de vineri seara şi până luni, la primele ore ale dimineţii, ambulanţele au lucrat la foc continuu, la Serviciul Judeţean de Ambulaţă Teleorman, apelând 510 persoane, cu circa 20% mai mult decât week-end-ul precedent când numărul solicitărilor a fost de  430 de apeluri.

Majoritatea afecţiunilor pentru care teleormănenii au chemat salvarea, potrivit asistentului şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu, au fost afecţiunile cardiace, la care s-au adăugat durerile abdominale sau de spate.

Cele mai multe solicitări au fost pentru dureri abdominale sau de spate, peste 75 de apeluri fiind făcute pentru aceste afecţiuni, după care în topul urgenţelor din acest sfârşit de săptămână au fost dificultăţile de respiraţie, circa 35 de persoane necesitând ajutor medical de urgenţă. Comparativ cu săptămâna anterioară, a crescut şi numărul copiilor bolnavi care au necesitat transport de urgenţă la spital, pentru 31 de micuţi părinţii solicitând salvarea. Stările de leşin sau durerile de cap au fost alte situaţii în care teleormănenii au chemat salvarea.

Creşterea temperaturilor influenţează şi persoanele cu afecţiuni psihice, aspect care a dus şi la creşterea numărului tentativelor de suicid, 21 de persoane fiind transportate la spital, week-end-ul trecut, după ce au încercat să-şi pună capăt zilelor. De asemenea, căldura i-a determinat pe unii dintre teleormăneni să se răcorească cu un pahar de alcool, lucru care pe 10 dintre ei i-a băgat în spital la un pas de comă alcoolică, iar alţi 19 au ajuns la spital tot din cauza alcoolului, consumat însă de alţii, care, ulterior, le-au acordat celor 19 corecţii fizice până într-acolo încât au necesitat ajutor medical de urgenţă din cauza traumatismelor suferite în urma bătăilor primite. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.