Social

În week-end, aproximativ 50 de copii au ajuns la spital cu probleme respiratorii. În creştere au fost şi tentativele de suicid

ambulantaAmbulanţele din Teleorman au avut ceva de lucru la sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, deoarece numărul solicitărilor către Serviciul Judeţean de Ambulanţă a crescut comparativ cu finele săptămânii anterioare. Potrivit asistentului şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, numărul teleormănenilor care au cerut ajutor la Ambulanţă a fost de 421 de persoane, peste 100 dintre ei necesitând ajutor medical de urgenţă pentru afecţiuni cardiace. În creştere a fost şi numărul solicitărilor pentru viroze şi pneumonii, zeci de teleormăneni şi-au petrecut ultimele zile din săptămână în pat, după ce au avut de suferit de pe urma infecţiilor respiratorii. Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost copiii, aproximativ 50 de cazuri, dintre care peste 40 cu grad 1 de boală, alţi 3 cu grad 0 şi un singur caz cu grad 2.  De altfel, numărul pacienţilor care s-au prezentat la spital duşi de salvare, cu temperatură ridicată, a fost mai mare comparativ cu finele săptămânii anterioare, 32 de persoane necesitând ajutor medical de urgenţă pentru febră. Medicii spun că, din cauza variaţiilor de temperatură, în această perioadă se confruntă cu un val de viroze respiratorii şi de pneumonii, comparativ cu sezonul rece, iar numărul persoanelor bolnave s-ar putea să fie mai mare, deoarece mulţi aleg să nu se prezinte la medic.

În creştere au fost şi tentativele de suicid. Potrivit raportului întocmit de SJA Teleorman, în week-end a crescut şi numărul tentativelor de suicid, 16 teleormăneni încercând să-şi pună capăt zilelor.

Paradoxal, am putea spune, primăvara, când toată natura renaşte la viaţă, unii oameni vor să moară. Explicaţia vine tot de la medici, care spun că primăvara au loc modificări hormonale în organism, care duc spre un astfel de comportament, însă există unele persoane care au predispoziţie genetică către un aşa comportament. Tot medicii arată de ce primăvara se înregistrează mai multe tentative de suicid decât în restul anului, precizând că, în primul rând, este vorba despre cauze fiziologice. Organismul este devitaminizat şi reacţionează negativ la factorii de stres. Există o relaţie strânsă între fiziologic şi psihicul uman, iar atunci când apare o stare fizică proastă intervin şi gândurile negative. Tocmai de aceea, primăvara, când se reia un nou ciclu de viaţă, acest început poate să contravină cu eşecurile şi frustrările personale. Percepţia sinelui se accentuează în acest anotimp, fiind unul din “motivele” pentru care unii oameni aleg să-şi pună capăt zilelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.