Social

În ultimele zile, în Teleorman, rata de incidență COVID-19 – în scădere, gradul de ocupare spitale – în creștere

Chiar dacă evoluția ratei de incidență a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 la nivelul județului nu a fost întotdeauna în strânsă corelație cu evoluția gradului de ocupare a paturilor în spitale COVID-19, de regulă, o eventuală creștere a ratei de incidență se reflecta și în creșterea gradului de ocupare a spitalelor. La fel și în cazurile de scădere a cazurilor confirmate.

În ultimele zile însă, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, se observă că scădere ratei de incidență la nivelul județului “se oglindește” cu o creștere a gradului de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților COVID-19 din spitalele din Teleorman. Astfel, dacă pentru sâmbătă, 19 februarie, a fost raportată o incidență de 8.27 cazuri la mia de locuitori, iar gradul de ocupare a paturilor era de 29,95%, pentru 20 februarie, incidența – 7.98 și grad de ocupare spitale – 31,81%, pentru luni, 21 februarie, este raportată o rată de incidență de 7.72, în timp ce gradul de ocupare spitale COVID-19 este de 37,7%.

Potrivit sursei citate, în ultimele două săptămâni, în Teleorman, au fost confirmate 2731 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19.

În ceea ce privește rata de infectare la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, 13 dintre acestea se află peste pragul de 10 cazuri la mia de locuitori, cele mai ridicate rate de incidență fiind în comuna Crevenicu – 16.15, comuna Beuca – 15.68, orașul Videle – 15.05. Municipiul reședință de județ, Alexandria, a reușit să iasă din “top 3”, cu o scădere a ratei de infectare la 12.32, deși aici se înregistrează, totuși, cele mai multe cazuri confirmate – 600, fiind vorba și de localitatea cu cea mai numeroasă populație.

Pe de altă parte, doar 17 localități se află sub pragul de 3 cazuri de infectare la mia de locuitori, Năsturelu, Traian și Seaca fiind localitățile cu cele mai mici rate de incidență, sub 1 caz la mia de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.