Social

În trimestrul I 2021, au fost înregistrați 820 de copii teleormăneni cu handicap grav

La nivelul județului Teleorman s-a înregistrat un număr mediu lunar de 100 de beneficiari ai sprijinului pentru creșterea copilului acordat pentru părinții cu copii cu handicap, potrivit datelor publicate în “Raportul statistic privind activitatea M.M.P.S. în domeniul asistenței sociale în trimestrul I 2021”. Pentru acești beneficiari, sumele plătite sunt în valoare de 221.550 lei.

La nivel național, aceste beneficii de asistență socială s-au acordat pentru un număr mediu lunar de 11.227 beneficiari, însă, comparativ cu trimestrul I din anul precedent, se observă o creștere de 8,6%, respectiv 889 de beneficiari.

Cât despre prestațiile sociale acordate părintelui, tutorelui sau persoanei care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap în caza unei măsuri de protecție specială, pe perioada în care îl are în îngrijire, supraveghere și întreținere, numărul mediu lunar de copii teleormăneni aflați în această situație este de 1.103, pentru care s-a plătit suma totală de 834.975 lei. Din totalul copiilor, cei mai mulți, și anume 820 de copii, au handicap grav.

De asemenea, tot din datele publicate în raportul respectiv reiese că, la nivelul județului, a fost un număr mediu lunar de 658 de beneficiari ai indemnizației pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vizual grav în trimestrul I 2021, pentru care suma plătită este de 2.732.696 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.