Sport

În timp ce echipele din Liga a IV-a pleacă în cantonamente, FCM Alexandria n-a stabilit nici data reunirii lotului!

S-a trecut de şedinţa anuală a FRF cu echipele din ligile a II-a şi a III-a, iar la acest moment se ştiu exact care vor fi coordonatele noului sezon fotbalistic. Mai este o lună şi jumătate până la debutul noului sezon competiţional, iar multe echipe din Liga a IV-a se gândesc deja la retur, unele echipe, cele cu “dare de mână”, vorbesc de pregătire centralizată, în localitate sau la munte (vezi Sporting Roşiorii de Vede, VN Olteni, Metalul Peretu etc.), dar dinspre FCM Alexandria veştile întârzie să apară!

De ce se întâmplă acest lucru, este greu de spus la acest moment, însă este clar faptul că ceva pare să ducă la această reţinere disnpre clubul alexăndrean. Mai exact, la acest moment – 17 ianuarie 2013, FCM Alexandria nu a stabilit cu certitudine data reluării pregătirilor, iar despre calendarul de iarnă nu s-a spus absolut nimic.

Preşedintele clubului FCM Alexandria Florea Voicilă, a ţinut să spună, referitor la această apatie care vine dinspre clubul alexăndrean că “deocamdată, lucrurile sunt destul de neclare. Noi nu avem asocierea cu Consiliul local, deci nu ştiu ce am putea vorbi la acest moment”. Conducătorul clubului FCM a ţinut să spună că cele stabilite la FRF nu schimbă cu nimic obiectivele echipei, însă a ezitat să  vorbească despre pregătirile de iarnă, despre programul de sezon. “Nu vedeţi că echipele din judeţ fac cantonamente, se duc la munte… Noi, însă, aşteptăm!”, a spus Florea Voicilă.

Despre actuala situaţie a echipei FCM Alexandria am luat şi un alt punct de vedere, respectiv al administratorului public al municipiului, Ştefan Tăbăcitu, care a ţinut să lămurească, în mare măsură, lucrurile. “FCM Alexandria este echipa oraşului, iar în următoarea perioadă se va face asocierea respectivă. Până la începerea campionatului, asocierea se va reînnoi, însă acest lucru nu împiedică echipa să înceapă pregătirile. Dar, ceea ce este sigur, în noul contract de asociere vor fi stipulate anumite standarde, pentru a se face performanţă, la nivelul bugetului pe care ni-l putem permitem!”, a spus administratorul public al municipiului Alexandria.

Aşadar, situaţia de la FCM Alexandria începe să se clarifice, lucrurile prind contur. Rămâne doar ca lotul să reia antrenamentele, să se treacă la treabă şi să se atace evitarea retrogradării, mai ales că la finalul ediţiei 2012-2013, aşa cum s-a stabilit acum trei zile, din fiecare serie a Ligii a 3-a vor retrograda ocupantele locurilor 11-14, plus patru echipe cel mai slab clasate de pe locul 10.

La finalul turului de campionat în seria a 3-a, FCM Alexandria ocupă locul 11, cu 9 puncte acumulate.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Ion Popescu

    Vedeti unde este spirul?Daca lui Voicila nu-i baga consiliu bani in buzunar nu ciripeste nimic despre echipa De ce nu are curajul sa vorbeasca? E teama ca va ramane pe din afara si-si va pierde privilegiile? Asta e Voicila el nu are nici o problema cu echipa,problema lui este cum sa castige cat mai multi bani nemunciti dar nu cum ii castiga cand era mare fotbalist, ca de, are doi derbedei care trebuie sa ii intretina!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.