Politic

În Teleorman, Viorica Dăncilă a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis

Probabil că nu surprinde pe nimeni faptul că, în județul Teleorman, numărul voturilor obținute de Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, este mai mare decât cel obținut de Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL. Astfel, rezultatele înregistrate după încheierea numărării voturilor din toate secțiile de votare din județ arată că pentru Viorica Dăncilă au votat 47,30% dintre teleormăneni, în timp ce Klaus Iohannis a obținut 30,10%. Dintre ceilalți candidați aflați pe buletinul de vot al primului tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Diaconu a obținut 6,70%, Dan Barna (USR-PLUS) are 6,60% dintre preferințele teleormănenilor, în timp ce Theordor Paleologu (PMP) a obținut 3,80%.

155.309 teleormăneni au ieșit duminică la vot, 20.040 dintre aceştia pe liste suplimentare, iar urna mobilă a fost solicitată de 3.085 de ori.

Prezența în mediul urban a fost următoarea: Alexandria – 45,26%, Roşiorii de Vede – 40,34%, Turnu Măgurele – 39,31%, Videle – 50,92%, Zimnicea – 45,71%.

Din totalul alegătorilor care au votat pentru alegerea președintelui, 106.502 sunt din mediul rural și 48.809 din mediul urban, informează Biroul Electoral Central.

De asemenea, au votat mai mulți bărbați decât femei, potrivit statisticilor realizate de Biroul Electoral Central, astfel că dintre cei care și-au exprimat opțiunea, până la închiderea urnelor, 78.782 sunt bărbați și 76.529 sunt femei.

În ceea ce privește vârsta, cei mai mulți dintre teleormănenii care au trecut pragul secțiilor de votare, duminică, au peste 45 de ani.

One Comment

  1. In Teleorman ai-unghiuri -PNL cu junghiul ILIESCU -TATAL SI MAMA incompetentei si coruptiei SI PSD care ne aminteste ca mama prostiei e mereu gravida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.