Politic

În Teleorman, Viorica Dăncilă a obținut cu aproximativ 30.000 de voturi mai mult decât Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale la nivel național cu aproape 66% și și-a adjudecat victoria în 37 de județe, în timp ce Viorica Dăncilă a reușit să se impună în doar cinci județe, toate din sudul țării, arată rezultatele provizorii ale AEP. De asemenea, candidatul PSD a pierdut la scor foarte mic județele Buzău, Botoșani și Dolj, fiefuri tradiționale ale social-democraților.

Viorica Dăncilă a obţinut cea mai mare diferenţă faţă de contracandidatul său în judeţul Teleorman, unde s-a impus la o diferenţă de aproximativ 30.000 de voturi. Astfel, Viorica Dăncilă a obținut 95.515 voturi (59,20%), în timp ce Klaus Iohannis a obținut 65.856 de voturi (40,80%), potrivit rezultatelor parțiale făcute publice de Biroul Electoral Central.

Și în județul Olt Viorica Dăncilă a reușit să se impună cu aproximativ 15.000 de voturi în fața lui Klaus Iohannis, în timp ce diferența din Giurgiu este de 12.000 de voturi în favoarea candidatului PSD.

Viorica Dăncilă a mai câștigat și județele Gorj şi Mehedinţi, cu un avantaj de aproape 5.000 de voturi, potrivit rezultatelor parțiale.

 

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/rezultate-alegeri-prezidentiale-turul-2-exit-poll-curs-avangarde-klaus-iohannis-67-viorica-dancila-33/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.