Social

În Teleorman, se organizează Concursul local de proiecte de tineret

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman organizează Concursul local de proiecte de tineret în perioada 14 iunie – 26 noiembrie 2021. Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului, a fost aprobată Metodologia pentru acest concurs, care reglementează procedura privind atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fondurile publice, alocate din bugetul Programului de susținere a acțiunilor de tineret (P2). Din valoarea totală a proiectului, 90% va fi asigurată de P2, pe când 10% va fi contribuție proprie a solicitantului.

Conform Metodologiei concursului, “solicitanții eligibili sunt structurile neguvernamentale de tineret și pentru tineret“, care îndeplinesc anumite condiții: desfășoară programe/proiecte/activități pentru tineri și au respectat în ultimii doi ani contractele de finanțare nerambursabilă semnate cu Ministerul Tineretului și Sportului. Pe de altă parte, nu sunt finanțate proiecte sau activități generatoare de profit sau cele care implică dezvoltarea infrastructurii solicitanților.

Proiectele propuse trebuie să se încadreze în domeniile de activitate menționate de către sursa citată, cum ar fi: educație nonformală, cultural-artistic, voluntariat, includere socială, socio-civic, sportiv, formare și inserție profesională, antreprenoriat, stil de viață sănătos, mediu. De asemenea, tipurile de activități eligibile sunt: stagii/cursuri, seminare, webinarii, ateliere de lucru, focus grup, școli de vară, concursuri, mese rotunde, panel de experți, dezbateri, conferințe, simpozioane, întâlniri de lucru, festivaluri, campanii de informare/promovare, schimburi de experiență la nivel național și internațional, caravane, expoziții, târguri, evenimente și competiții sportive, spectacole, concerte, programe de mentorat și alte activități asemănătoare.

Grupul țintă obligatoriu al proiectului este alcătuit din “minimum 80% tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, excepție făcând proiectele care vizează lucrătorii de tineret, persoane cărora li se adresează proiectul și care au în comun aceeași nevoie sau problemă”. Așadar, în Cererea de finanțare din Anexa nr. 1, solicitanții trebuie să menționeze atât obiectivele proiectului, cât și problema care afectează grupul țintă, dar și rezultatele preconizate asupra comunității locale. După depunerea dosarului, rezultatele vor fi afișate pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului și trimise prin e-mail către participanți.

În contextul pandemiei, beneficiarul contractului de finanțare nerambursabilă trebuie să respecte normele obligatorii privind răspândirea și contaminarea cu SARS-CoV-2, având posibilitatea de a desfășura activitățile în mediul online. Mai multe detalii referitoare la concurs pot fi obținute la adresa de mail djst.teleorman@mts.ro sau de pe site-ul: www.mts.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.