Economie

În Teleorman, numărul focarelor de pestă porcină a scăzut semnificativ

Ca urmare a măsurilor adoptate de medicii veterinari, atât de la nivelul Direcției Județene Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară, cât și al medicilor veterinari din localitățile județului, numărul focarelor de pestă porcină a scăzut semnificativ în ultimele zile. Luni, de pildă, au fos închise 38 de focare de pestă porcină în zona Călmățui, o zonă care a avut o incidență destul de mare.

De altfel, în urma măsurilor și anchetelor epidemiologice, virusul pestei porcine a fost eliminat în zona Călmățui – Salcia, dând astfel posibilitatea ca ferma de porci de la Salcia să poată începe livrarea de carne de porc.

În zilele următoare, se va desfășura o intensă activitate epidemiologică în zona de nord a județului, mai exact în perimetrul localităților din apropierea orașului Videle, unde au fost depistate 100 de focare de pestă porcină, fără însă a avea un efectiv mare de porci.

Medicii veterinari fac apel la toți locuitorii din zonele cu risc de infectare a porcilor cu pesta porcină să respecte minimele regului, respectiv să nu mai vină în târguri pentru vânzarea și cumpărarea porcilor fără documente de la medicul veterinar, să respecte zonele de restricții, să nu facă sacrificarea animalelor bolnave fără anuțarea medicului veterinar și să nu mai sacrifice porci pentru consumul propriu. De asemenea, pentru orice animal bolnav din gospodăriile locuitorilor din localitățile din zonele unde sunt semnalate cazuri de pestă porcină trebuie anunțat medicul veterinar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.