Social

În Teleorman, numai 23% dintre candidați au obținut notă de trecere la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

1.014 candidați s-au înscris, la nivelul județului Teleorman, în cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, pentru aceștia fiind organizate patru centre de examen, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Național „Al.D. Ghica” din Alexandria, precum și la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede, Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele. Potrivit rezultatelor (înainte de contestaţii) afișate la centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro, la nivelul județului Teleorman, numai 184 de candidați au reușit să ia nota de trecere, din totalul de 1.014 înscriși la cea de-a doua sesiune a examenului. Totodată, conform aceleiași surse, 215 candidați nu s-au prezentat la examen, în timp ce alți doi au fost eliminați, după ce au fost prinși că încercau să copieze.

Rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Teleorman, înaintea contestațiilor, este de 23%, sub cea înregistrată la nivel național, în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat, de 26,9%.

Cei nemulțumiți de notele obținute au putut depune sâmbătă, 1 septembrie, între orele 12:00 şi 16:00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice joi, 6 septembrie.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, începută în data de 25 iunie, în județul Teleorman au promovat examenul 1.026 de candidați, înainte de contestații, iar după rezolvarea contestațiilor, numărul elevilor care au promovat a crescut la 1.140. Promovabilitatea înainte de contestații a fost de 47,30, iar după contestații a crescut la 52,56%. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.