Economie

În Teleorman, nici un târg nu este autorizat sanitar-veterinar

În judeţul Teleorman, nici unul dintre târgurile deschise oficial de primării nu este autorizat din punct de vedere sanitar – veterinar. Potrivit  DSVSA Teleorman, până nu demult aveau autorizaţie sanitar-veterinară de funcţionare târgurile de la Piatra şi Tătărăştii de Sus, dar, din cauza neregulilor depistate în urma contoalelor efectuate de inspectorii sanitar- veterinari, activitatea acestora a fost suspendată.

Pentru a primi autorizaţia sanitar-veterinară de funcţionare, târgurie trebuie să respecte o serie de reguli, printre care să aibă amenajat în incinta lor laboratoare sanitar-veterinare, să aibă padocuri pentru animale, să aibă apă curentă şi electricitate etc., or, târgurilor din Teleorman le lipseşte cel puţin una din aceste condiţii pe care trebuie să le îndeplinească şi, implicit, nu au cum să fie autorizate sanitar-veterinar

În curs de autorizare este târgul de la Mavrodin, însă, în acest moment, în Teleorman nu mai este autorizat sanitar-veterinar nici un târg. Asta nu înseamnă că în târguri nu mai este activitate. Activităţile specifice târgurilor, comercializarea de produse alimentare, cereale şi animale, se desfăşoară în continuare, din păcate, ilegal, lucru care va avea repercusiuni asupra celor care vor fi prinşi, în sensul că, periodic, mai ales în această perioadă, reprezentanţii sanitar-veterinari efectuează controale în vederea depistării neregulilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.