Social

În Teleorman încă mai sunt posturi vacante în învăţământ

Deşi a rămas mai puţin de o săptămână până la începerea anului şcolar 2012-2013, în unităţile de învăţământ teleormănene nu au fost ocupate toate posturile vacante. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, mai sunt neocupate până la acestă dată 220 de posturi, însă majoritatea sunt de doar câteva ore.

Seria şedinţelor publice în care au fost repartizaţi dascălii teleormăneni pe posturile vacante s-a încheiat săptămâna trecută, însă repartizarea va continua în fiecare zi de miercuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Reprezentanţii ISJ estimează că în anul şcolar 2012-2013, la catedră vor fi în proporţie de peste 95% dascăli calificaţi. Numărul dascălilor pensionari rămaşi în sistem va fi foarte mic, la aceştia apelându-se doar acolo unde nu au fost solicitări din partea dascălilor care au promovat concursul de ocupare a posturilor vacante din învăţământ anul acesta sau în ultimii doi ani.

În unităţile de învăţământ teleormănene vor fi la catedră în anul şcolar 2012-2013 peste 4000 de dascăli. Anul acesta au fost vacante 1800 de posturi, însă doar 41 dintre acestea au fost pe perioadă nedeterminată, respectiv titularizabile, dintre care 19 în unităţi de învăţământ din mediul urban, restul de 22 fiind în mediul rural.

În total, la nivel de judeţ, au mai fost vacante 640 de posturi didactice pe perioadă determinată, însă complete au fost doar 129 dintre acestea (65 în şcoli din mediul urban şi 64 în rural), restul de 511, majoritatea în mediul rural, fiind incomplete.

Au mai fost, de asemenea, 115 posturi sau catedrele rezervate (52 în mediul rural şi 64 în mediul urban), acestea putând fi ocupate de candidaţi doar până la reîntoarcerea pe post a titularilor, care momentan au fost detaşaţi pe alte funcţii, sunt în concediu de creştere a copilului, concediu medical etc.

Reprezenanţii ISJ spun că dacă la specializările: învăţători, educatori, educaţie fizică, geografie sau istorie în Teleorman este excedent de dascăli calificaţi, la disciplinele educaţie muzicală şi educaţie plastică încă mai sunt probleme. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.