Social

În Teleorman, 2185 de elevi au susținut prima probă a simulării Evaluării Naționale

Luni, 04 aprilie 2022, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021- 2022. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, în Teleorman, din cei 2444 de elevi înscriși, s-au prezentat 2185, iar 259 au fost absenți. Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Următoarele probe vor avea loc astfel: marți, 05 aprilie – proba scrisă la Matematică, miercuri, 06 aprilie – proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Rezultatele vor fi afișate joi, 14 aprilie 2022.
La nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, în anul școlar 2021 – 2022, vor fi analizate în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.