Politic

În PNL sunt aşteptate noi dezertări. Primarii de la Mereni şi Cosmeşti fac trecerea la PSD

alegeri

UPDATE – Eugen Pîrvulescu, copreşedintele PNL Teleorman, ne-a contactat telefonic pentru a ne comunica faptul că primarii comunelor Mereni şi Cosmeşti nu intenţionează să părăsească Partidul Naţional Liberal 

Că fuziunea vechilor democrat-liberali cu vechii liberali, sub umbrela marelui PNL, a scârţâit de-a lungul timpului nu mai este o noutate pentru nimeni, nu de puţine ori discuţiile în contradictoriu din interiorul partidului scăpând în spaţiul public. De asemenea, şi plecările de la butoane ale celor doi lideri politici, Teodor Niţulescu şi Marin Almăjanu, şi înlocuirea acestora, nu prin alegeri interne, ci prin numiri de la centru, cu Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu, au dus la nemulţumiri care s-au transformat în unele cazuri în adevărate tentative de disidenţă în partid. E adevărat, de fiecare dată însă, gunoiul a cam fost băgat sub preş, iar lucrurile au mers nemaipomenit la nivel declarativ.

Faptele însă demonstrează contrariul, astfel că, măcelăriţi de prevederile OUG 55 şi rămaşi cu 30 de primari în actuala legislatură, liderii dreptei teleormănene s-au văzut puşi în situaţia de a mai pierde trei primari, edilii de la Trivalea Mişteni, Nanov şi Siliştea făcând, oficial, trecerea la PSD. Iar cele trei plecări nu par să fie singurele preconizate în tabăra PNL, astfel că, pentru perioada următoare, liderii PNL se aşteaptă ca şi alţi liberali să părăsească dreapta din judeţ.

Astfel, liberalul Sergiu Stoenescu, edilul de la Mereni, şi liberalul Cristian Mincă, edilul de la Cosmeşti, se pregătesc să facă trecerea oficială la PSD, urmând ca, la scrutinul de pe 5 iunie, să fie candidaţii social-democraţilor pentru noi mandate de primar.

Despre motivul care i-a determinat pe edilii liberali să facă trecerea către stânga din judeţ, gurile rele din PNL spun că atmosfera tensionată din partid au înclinat balanţa către plecarea din barca liberală. Mai mult, şi faptul că dreapta din judeţ nu dă semne clare de mobilizate pentru alegeri, iar între cele două tabere din partid, respectiv între vechii democrat-liberali şi vechii liberali, se duc încă lupte pentru supremaţie, pare să fi contribuit la alegerea primarilor PNL de a părăsi partidul. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Tudose Filip

    Se lupta ca niste hiene pentru ciolan firmele Pnl si postacii Pdl.

  2. Zvonistica de propaganda politica din partea unui cotidian ce se autointituleaza ‘independent’ arata disperarea celor care, prin orice mijloace, se agata de privilegiile pe care le-ar putea pierde (si nu numai), in conditiile schimbarii polilor de putere. Chiar si asa, nu e cam devreme?

  3. Paltin-Dachin

    FIERASCU este LUMINA!!!!Omul providential, salvatorul liberalismului teleormanean!!!!Alaturi de el, ascultand pretioasele indicatii ale tovarasului Nitulescu vom fauri viitorul luminos al acestui judet!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.