Eveniment

În plină zi, o fetiţă a fost acostată de un individ necunoscut în scara blocului

Lumea e plină de obsedaţi sexual. Cel mai îngrijorător lucru este însă că mulţi dintre aceştia îşi aleg drept victime copiii şi, adesea, coşmarul celor abuzaţi se prelungeşte luni întregi, nu neapărat prin continuarea abuzului fizic, cât mai ales din cauza traumelor psihice.

Pericolul pândeşte de peste tot, noaptea având loc cea mai mare parte a abuzurilor sexuale. Ei bine, obsedaţii acţionează chiar şi în amiaza mare. Cu un coşmar de acest gen s-a confruntat o copilă din Alexandria,  în plină zi, în timp ce se deplasa spre casă de la premierea de sfârşit de an şcolar.

Aceasta a fost la serbarea de sfârşit de an, după care a mers cu un grup de colege să bea un suc. În jurul prânzului, pe la orele 13.00, fata a plecat spre casă, iar din zona Liceului A.I. Cuza, un bărbat, în vârstă de 35-40 de ani, după cum l-a descris fata, a urmărit-o până în scara blocului, unde a acostat-o şi a încercat să o facă să dea drumul balustradei de care fata se ţinea strâns. Prin tot felul de mijloace de intimidare bărbatul a încercat să o facă pe fată să slăbească balustrada, ba chiar a încercat să o facă să creadă că nu îi va face nimic, arătându-se interesat de o altă fată, cu care, contra unei anumite sume de bani, ar fi întreţinut relaţii sexuale. În tot acest timp, în care încerca să pară amabil, trăgea de fată, salvarea acesteia fiind un vecin care a întors cheia în uşă. În acel moment, individul cu pofte animalice a dat drumul copilei şi a luat-o la fugă. Împreună cu părinţii, fata a mers ulterior la poliţie unde a depus o plângere şi în care l-a descris în amănunt pe individ, de la hainele cu care acesta era îmbrăcat şi până la culoarea feţei şi a semnelor particulare pe care acestea le avea pe faţă. Poliţiştii i-au arătat fetei şi o listă cu posibili suspecţi, însă nici unul nu semăna cu monstrul cu chip de om care a încercat să profite de o copilă de şcoală generală.

Poliţiştii au înregistrat plângerea şi în baza semnalmentelor oferite de fată vor continua cercetările. Ce este mai grav, este faptul că mai sunt şi alte fete care ar fi putut trece prin asemenea situaţie, dar cărora le-a fost frică de reacţia părinţilor şi nu au povestit ce li se întâmplă, iar abuzatorii profită de teama fetelor. Dacă nu vor fi depuse sesizări, indivizii vor continua să abuzeze copile, asta pentru că, dacă nu se fac plângeri, nimeni nu ştie de existenţa lor, fiind lăsaţi liberi şi nestingheriţi să caute alte victime.

Pericolul pândeşte în acest caz peste tot şi nu doar pe copii şi femeile pot fi agresate pe stradă. Din păcate, de multe ori, oamenii legii află despre violuri când e prea târziu să schimbe ceva.Victimele abuzurilor se adună în statistici, dar cifrele seci înseamnă vieţi sfărâmate. Pe cele mai multe dintre fetele şi femeile agresate, trauma suferită le va bântui, chiar şi dacă vor primi ajutorul psihologilor. Prinderea violatorilor şi trimiterea lor la puşcărie rămâne doar o slabă consolare, însă sesizarea chiar şi a cazurilor de abuz fără finalizare este un semnal de alarmă asupra faptului că astfel de indivizi sunt pasibili să comită o atrocitate şi astfel ar spori vigilenţa oamenilor legii şi a responsabililor cu paza şi ordinea publică. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.