Politic

În perspectiva localelor, primarii în funcţie negociază cu orice lider politic le bate în uşă

alegeriCu mai puţin de un an înaintea scrutinului pentru locale, primarii teleormăneni în funcţie sunt disputaţi de toate formaţiunile politice. În acest sens, fie că e vorba de partide de stânga, fie că e vorba de cele de dreapta, liderii politici se laudă cu racolarea edililor în vederea alegerilor din primăvara anului viitor, dat fiind faptul că aceştia intră cu prima şansă în alegeri.

Cele mai multe adjudecări par să fie ale liberalilor teleormăneni, cel puţin din spusele copreşedinţilor PNL Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu. Astfel, susţin aceştia, atât migratorii, cât şi edili în funcţie din rândul social-democraţilor au bătut palma cu reprezentanţii dreptei teleormănene.

Nici copreşedintele ALDE Teleorman, deputatul Ică Florică Calotă nu se lasă mai prejos, astfel că, potrivit acestuia, mai mulţi primari în funcţie din rândul vechilor liberali şi-au declarat susţinerea pentru formaţiunea pe care o conduce, dar şi intenţia de a candida din partea ALDE la localele din vara anului 20116. De altfel, primarul de la Frăsinet şi-a declarat deja public susţinerea pentru formaţiunea condusă de deputatul Ică Florică Calotă şi, potrivit copreşedintelui ALDE, în perioada următoare vor avea loc şi alte ieşiri ale altor edili în funcţie.

Scial-democraţii teleormăneni, în schimb, se arată mai rezervaţi în ce priveşte racolările de primari în perspectiva alegerilor. Despre ce anume şi-au propus nu se discută prea mult, cert este însă faptul că un obiectiv stabilit deja este păstrarea celor 65 de unităţi administrativ-teritoriale pe care le deţin în prezent. Desigur, în cazul în care vor mai fi edili de la alte partide care se vor arăta interesaţi de susţinerea PSD în alegeri aceştia vor fi primiţi cu braţele deschise în rândul stângii teleormănene.

Aflat în moarte clinică după unii, se pare că PRM Teleorman dă semne că-şi revine, cel puţin potrivit preşedintelui formaţiunii, Nicolae Mârzan. Astfel, potrivit acestuia, organizaţia pe care o conduce a bătut deja palma cu un primar în funcţie, în perspectiva viitoarelor alegeri, şi urmează negocieri cu alţi edili în funcţie, dar şi cu numeroşi consilieri locali din judeţ.

Desigur, până la definitivarea listelor de candidaturi pentru alegerile locale mai este suficient timp pentru ca primarii în funcţie să se gândească la ce variantă de susţinere vor rămâne, mai ales că de oferte pare să nu ducă lipsă. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Cum pot hotii astia de la Pnl sa iasa si sa strige in gura mare ca racoleaza primari?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.