Economie

În perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2012, fermierii pot depune cereri pentru Măsura 2.1.5. – Plăţi privind bunăstarea animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2012 inclusiv, cererile de ajutor pentru Măsura 2.1.5. – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul (b) păsări, acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente pentru o perioadă de minim 5 ani de la data de 16 octombrie 2012.

Solicitanţi sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar – veterinar, care îşi asumă angajamente voluntar în favoarea bunăstării animalelor.

Criteriile generale de eligibilitate sunt deţinerea autorizaţiei sanitar-veterinare pentru toată exploataţia comercială; solicitantul se angajează să menţină condiţiile de bunăstare şi să respecte cerinţele specifice subpachetelor pentru care aplică pe o perioadă de minim 5 ani, de la data de 16 octombrie 2012, ca de altfel şi să respecte cerinţele legale în materie de gestionare împreună cu bunele condiţii agricole şi de mediu, conform OMADR/OMMP/ANSVSA nr. 187/2155/42/2011 aplicabile terenurilor agricole aparţinând solicitantului, precum şi activităţilor agricole desfăşurate de către acesta pe toată durata angajamentului, de 5 (cinci) ani, după caz.

Cererea de ajutor va fi completată on-line de către solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea on-line, cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al solicitantului.

Cererea de ajutor este însoţită, obligatoriu, de următoarele o serie de documente.

Pentru categoriile de pui de carne sau pui de curcă sau ambele categorii, se estimează efectivul ce urmează a fi livrat la abatorizare în perioada 16 octombrie 2012 -15 octombrie 2013. În cazul în care beneficiarul nu are livrări către abator pentru categoriile de găini ouătoare sau găini rase grele, se estimează efectivul mediu anual. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.