Sport

În mijlocul vacanţei de vară, Anca Şipoş a părăsit BCT Alexandria şi a plecat la Galaţi!

anca siposUna din cele mai importante jucătoare din lotul echipei Baschet club Teleorman Alexandria în anii trecuţi era Anca Şipoş, singura sportivă componentă a lotului naţional de senioare. În condiţiile în care în această vară situaţia la nivelul sportului alexăndrean este de o incertitudine nemaiîntâlnită şi totul pare sub semnul întrebării, jucătoare Anca Şipoş a încheiat colaborarea cu clubul din Alexandria, ea semnând pentru Phoenix Galaţi. După ce a jucat trei sezoane la BCST Alexandria, iar în ultimul an a avut 3,3 recuperări, 2,1 pase decisive şi o medie 8 puncte / joc, Şipoş părăseşte echipa, urmând să se alăture clubului condus de ex-selecţionerul Florin Nini, care pare să demareze un proiect amplu la Galaţi.

În altă ordine de ide, să menţionăm faptul că în următorul sezon, Biroul Federal al FR Baschet a aprobat componenţa noului sezon al Ligii naţionale, în care vor fi incluse doar 13 echipe; acestea vor juca în sistem tur-retur şi play-off, cu 3 tururi 2/3, 2/3, 3/5 jocuri, următorul sezon.

De asemenea, tot în cadrul Biroului Federal s-a stabilit obligativitatea echipelor din LNBF de a participa cu echipe satelit în Liga I de baschet feminin, acolo având dreptul să joace şi sportive născute în anul 2000. Asta înseamnă că, din toamnă, toate echipele Ligii naţionale de baschet vor avea o cheltuială suplimentară în competiţie, prin obligativitatea organizării jocurilor la nivel de Liga I.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.