Social

În luna ianuarie, cel mai mic venit încasat de pensionari va fi de 2200 lei – pensie plus sprijin

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că în coaliția de guvernare există susținere pentru acordarea sprijinului pentru pensionari pe perioada iernii, precizând, totodată, că ordonanța de reglementare a acestei măsuri intră în procesul de avizare. „Toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, a spus ministrul Muncii.
De asemenea, Marius Budăi a precizat că în luna ianuarie nu va exista nicio persoană care să nu încaseze venituri de cel puțin 2200 lei, cumulat pensie și sprijin.
„Cei cu valoare de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei. Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a mai adăugat ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.