Social

“În lumea poveștilor”, concurs pentru preșcolari la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman organizează  în data de 25 mai 2022, ora 10.00,  concursul județean pentru preșcolari sub genericul “În lumea poveștilor”, ajuns la a XIII-a ediție. Informații suplimentare pentru înscrierea grădinițelor la acest concurs pot fi cerute la sediul bibliotecii, telefon 0247/310706, interior 107, între orele 08.00 – 16.30 la Secția pentru copii – bibliotecar responsabil al activității Elena Iconaru. Înscrierile se pot face până vinery, 20 mai 2022.

Scopul acestui concurs este de a oferi posibilităţi de afirmare pentru preşcolari, de a  acorda şanse egale la educaţie prin aducerea cărţii în prim-plan şi mai aproape de copii pentru a deschide acestora universul poveştilor şi a-i familiariza cu cartea prin joc, provocare şi competiţie.

Organizator al concursului este Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Pot participa echipe de preşcolari de la grădiniţele din judeţ împreună cu cadre didactice coordonatoare.

Condițiile de participare la concurs prevăd că fiecare grădiniţă poate participa cu o echipă formată din 5 copii; fiecare echipă își va alege un nume; cei 5 copii vor rămâne aceiaşi pe tot parcursul concursului; echipa va fi coordonată de un cadru didactic; premiile vor fi obţinute individual sau pe echipă; concurenții vor fi costumați într-un personaj, la alegere; grădiniţa participantă va asigura toate materialele necesare pentru probele concursului

Juriul va fi format dintr-un reprezentant al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman și

două cadre didactice desemnate de Inspectoratul Școlar Teleorman, din alte instituții decât cele  participante la concurs.

Probele de concurs sunt grupate pe mai multe categorii, astfel: Proba de costum – se va premia costumul personajului ales        (premiu individual) – Locul I, Locul II, Locul III, Cel mai ingenios costum; Proba de prezentare personaj – fiecare concurent costumat își va prezenta personajul          (premiu individual) – Locul I, Locul II, Locul III, Cea mai spectaculoasă prezentare; Proba Cunoaștem Poveștile – (premiu pentru echipă): Frumoasa și Bestia – autor Jeanne-Marie le Prince de Beaumont, Bucle Aurii și cei Trei Urși – autor Robert Southey, Dumbrava minunată – autor Mihail Sadoveanu. Fiecare echipă va primi acelaşi număr de întrebări. Pentru fiecare răspuns corect juriul va acorda un însemn. Cele mai multe însemne vor desemna echipa câștigătoare; Proba de desen (premiu pentru echipă) – fiecare echipă va prezenta un colaj de desene, realizat în grădiniță, cu imagini din cele 3 povești propuse în concurs; Proba de interpretare (premiu pentru echipă) – fiecare echipă va delega un membru din echipă să recite o poezie sau să interpreteze un rol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.