Economie

În iunie, o singură persoană a apelat la consilierii EURES pentru un loc de muncă în state europene

O singură persoană, aflată în căutarea unui loc de muncă în state europene, s-a adresat consilierului EURES în luna iunie, potrivit informațiilor publicate de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman într-un raport întocmit pentru cea mai recentă ședință a Colegiului Prefectural. De asemenea, tot în luna iunie, 544 de persoane au fost beneficiat de servicii de mediere, fiind încadrate 543.

În ceea ce privește luna iulie, AJOFM Teleorman transmite că rata șomajului a fost de 6,17%, la fel ca în luna precedentă, fiind, totuși, cu 0,02% mai mică față de aceeași perioadă a anului 2020. În iulie 2021, numărul total al șomerilor înregistrați a fost de 8.861, dintre care 7.627 au fost neindemnizați.

Cât despre serviciile de ocupare și formare profesională oferite de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, 911 persoane, care se aflau în căutarea unui loc de muncă, au beneficiat de servicii de informare și consiliere profesională. Tot în luna menționată, 21 de șomeri au primit alocații pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, iar 77 de tineri, cu vârste sub 25 de ani, au fost încadrați în muncă prin încheierea de contracte individuale de muncă, conform datelor din raport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.